پروژه ریاضی مقایسه میانگین ها
پروژه ریاضی مقایسه میانگین ها |
![]() |
دسته بندی | ریاضی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 518 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 130 |
مقایسه میانگینها
قسمتهایی از متن:
آزمونهای دونمونه ای
درمطالعات تجربی، شبه تجربی که درآنها عملکرد متغیر موردمطالعه درشرایط متفاوت باهم مقایه میشوند طبیعت پرسش درمورد معنی دار بودن تفاوت درمیانگین، پیش میآید. درچنین شرایطی به ندرت پرسش درموردطبیعت اطلاعات مطرح میشود. چرا که درمطالعات تجربی واقعی دادهها معمولاً حالت کلی به خود میگیرند. فرض کنید دریک مطالعه ساده تجربی درمورد یک داردکارایی آن دردوحالت متفاوت (گروه آزمایش و گروه شاهد) اندازه گیری شده است. میانگینهاممکن است ه طورقابل توجهی با هم تفاوت داشته باشند. آیا اگر مطالعه مجدداً تکرار شود. تفاوتهای مشابهی به وقت میآید؟ اینجاست که یک محقق میخواهد معنی دار بودن آماری تفاوت میانگینهابین دو گروه، آزمایش و شاهد را آزمایش کند.
روشهای پارامتری
در بیشتر مدلهایی که برای شیوههای استنباطی موردبحث قرارمیگیرد به طورتجربی ساختار معینی را دربارة توزیع جامعه فرض میکنند، رفتار آزمونها همه برمبنای این فرضا هستند که اندازههای پاسخ، نمونههایی از جامعههای نرمال تشکیل میدهند. این شیوهها برای ساختن استنباطهایی دربارة مقادیر پارامترهای طرحریزی شده اند که وقتی مجاز به استفاده از منحنی جامعه نرمال هستیم به کار میروند. به طورکلی، اینها را شیوههای استنباط پارامترهای نظریه نرمال مینامند. ...
...
مدل طرح آزمایش با اثرات ثابت، اثرات تصادفی و مدل با اثر مخلوط:
مدل با اثر ثابت Fixed. Effect Model :
مدل با اثر ثابت مدلی است که پارامترآن تصادفی نباشد. یا به عبارتی سطوح عامل مربوط به آن پارامتر کل جامعه سطوح ممکنه را دربرداشته باشد.
مدل با اثر تصادفی Random Effect Model :
مدلی است که عامل مربوط به پارامتر نمونه ای از جامعه عوامل مربوطه بوده و درنتیجه تصادفی است که برای تجزیه و تحلیل بایستی فرضیاتی را روی توزیع پارامتر موردنظر اعمال نمائیم.
مدلهایی که بیش از یک پارامتر دارند می توانند مدل یا اثر ثابت (همه پارامترها ثابت) مدل با اثر تصادفی (همه پارامترها تصادفی) و مدل با اثر مخلوط (بعضی از پارامترها ثابت و بعضی تصادفی) باشند.
آزمایشهای تک عاملی: Experiment With A Single Factor
منظور از آزمایش تک عاملی این است که فقط عامل تاثیرگذار تیمارها می باشند و هیچگونه عوامل دیگری درمیزان محصول تیمارها بجز عامل اشتباه آزمایشی تاثیر ندارد. این آزمایشها را آزمایشهای کاملاً تصادفی می نامند اصطلاح طرح کاملاً تصادفی شده وقتی که هرجامعه ای به عنوان جامعة پاسخهای مربوط به تیمار معین شناسایی می شود، مترادف با نمونه گیری تصادفی مستقل از جامعه های متعدد است. طرحی که برای اجرای چنین آزمایشهایی استفاده می شوند طرح کاملاً تصادفی نام دارد. ...
...
متن انتهایی:
مرحله زمانی با یکدیگر فاصله دارند (xt+k,xt) دارای ضریب همبستگی هستند. فرض کنید تخمینی از است که از طریق تجزیه و تحلیل داده های نمونه به دست آمده است. مقدار برازش شده برای xt را نشان می دهد. در این صورت باقی مانده ها یا دارای توزیع نرمال و مستقل با میانگین صفر و واریانس ثابت خواهد بود. حال می توان نمودارهای کنترل متداول را جهت کنترل باقی مانده ها استفاده نمود. در چنین نمودارهایی وجود نقاط خارج از کنترل و یا روندهای غیر عادی بیانگر ایجاد تغییر در و نهایتاً خارج از کنترل رفتن متغیر اولیه xt هستند.
روش مفید دیگری که می توان در بعضی موارد به کار گرفت استفاده مستقیم از نمودار کنترل EWMA برای کنترل داده های فرایند است. نمودار EWMA یک روش کنترل کلی است که می تواند در اغلب فرایندهایی که از همبستگی مثبت برخوردار هستند و میانگین خیلی سریع تغییر نمی کند مفید واقع گردد. در نمودار EWMA آماره Zt را می توان به عنوان پیش بینی یک مرحله جلوتر برای میانگین فرایند در نظر گرفت. در اینصورت می توان از خطای پیش بینی یک مرحله جلوتر یا:
e1(t)=xt-Zt-1
جهت تعیین حدود کنترل نمودار EWMA استفاده کرد. اگر EWMA بتواند پیشبینی خوبی برای یک مرحله جلوتر باشد. آنگاه مجموعه خطاهای پیش بینی یک مرحله جلوتر فاقد همبستگی خواهند بود. از یک واریانس هموار شده خطای پیشبینی می توان برای تعیین انحراف معیار خطاهای پیش بینی یک مرحله جلوتر استفاده نمود.
حدود کنترل براساس انحراف معیار خطای پیش بینی محاسبه می گردد.
اگر میانگین فرایند تغییر نکند می توان میانگین فرایند را به عنوان خط مرکز نمودار کنترل EWMA استفاده کرد. اگر میانگین فرایند تغییر کند یا به عبارت دیگر متغیر باشد. آنگاه باید از آماره Zt نمودار EWMA به عنوان خط مرکز نمودار کنترل استفاده کرد. باید توجه داشت که Zt پیش بینی میانگین در زمان t+1 است. در اینصورت نمودار کنترل EWMA در زمان t+1 دارای پارامترهای زیر خواهد بود: